PAPENDRECHT- Naar omstandigheden gaat het weer goed met het nog geen twee jaar oude meisje dat dinsdagmiddag 21 juni bijna verdronk in een zwembad bij een woning aan de Justus van Effenstraat in Papendrecht. Dat meldt Luxfoto.nl naar aanleiding van een gesprek met de familie van het kind. “Er is zelfs alweer een eerste lach gezien op haar gezichtje,” zo is op de site te lezen. Het kind werd dinsdag ontdekt in het bad, waarna ambulances en een traumahelikopter werden gealarmeerd.

Het jonge slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en werd daarna met spoed en onder politiebegeleiding overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hoe het kind in het water terecht kon komen, is nog niet duidelijk. Volgens buurtbewoners gaat het om een ingegraven zwembad, dat was afgedekt met een zeil.