ALBLASSERDAM – De Alblasserdammers Hermen Hoek en Ewout Hoek beginnen vrijdag 1 juli, samen met Paulus de Jong uit Zwolle en Teus Westeneng uit Ridderkerk aan een fietstocht van ruim 2.300 kilometer. De fanatiekelingen willen binnen vier weken aankomen bij het bedevaartsoord Santiago de Compostella, in het uiterste noordwesten van Spanje. Met de tocht hopen de vier zoveel mogelijk geld op te halen voor de Alblasserdamse stichting Bisic Life Support. Deze organisatie houdt zich bezig met projecten in Roemenië om het leven van de allerarmsten te verbeteren.

De route is als pelgrimsroute al meer dan duizend jaar oud, vandaag de dag nog even populair en behoort als Culturele Route tot het Europees cultureel erfgoed.

Het project waar de fietsliefhebbers voor rijden is ‘La Noi’; een kindertehuis waar aan kinderen die vaak op straat geleefd hebben een veilig thuis wordt geboden. Hermen vertelt: “Naast de sportieve uitdaging hebben we aan deze fietstocht een goed doel verbonden en willen wij graag een mooi bedrag bijeen fietsen voor Social Centre ‘La Noi. Het tehuis biedt een veilige en beschermde omgeving aan vijftien tot twintig kinderen in de leeftijd van twee tot achttien jaar. Naast de basisbehoeften ontvangen ze hulp om een normaal leven op te bouwen, een eigen identiteit te ontwikkelen en toe te groeien naar een zelfstandig bestaan en een plaats in de maatschappij.”

Geld nodig
Omdat er nog veel geld nodig is om de toekomst van de kinderen te waarborgen, doen de vier hun uiterste best om zoveel mogelijk geld op te halen. “Mensen kunnen een bedrag overmaken op bankrekening 39.30.71.715 t.n.v. Stichting Basic Life Support o.v.v. ‘Fietstocht Santiago’. De tussenstand van sponsoring wordt bijgehouden op de website www.sbls.nl. Op deze site zullen we later ook tussenverslag doen van het verloop van de tocht. We hopen op veel support als extra stimulans om onze tocht tot een goed einde te brengen,” besluit Hermen.