PAPENDRECHT – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 juni een jongen van 17 en een 26-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning in de Johannes Bosboomstraat in Papendrecht. De bewoonster werd midden in de nacht wakker van gemorrel aan het slot van de voordeur. Ze keek uit het raam en zag drie onbekende personen die schrokken en vluchtten bij het zien van de bewoonster.

Zij alarmeerde direct de politie die diverse eenheden stuurde naar de straat. Twee van de drie verdachten werden in de kraag gegrepen. De 26-jarige werd door een van de agenten gepepperd. Dit was noodzakelijk omdat de verdachte een agent omver probeerde te fietsen. Hierdoor vielen zowel de agent als de verdachte waarna laatstgenoemde met pepperspray onder controle werd gebracht. Het tweetal is in verzekering gesteld. De bewoonster heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in, onder andere naar de derde verdachte die weg wist te komen.