ALBLASSERDAM – Begin september staat de Bibliotheek A tot Z, vestiging Alblasserdam een week lang in het teken van molens. Voorafgaand hieraan organiseert de bibliotheek de fotowedstrijd “Leve de Molens!” Kinderen van 8 tot en met 12 jaar worden uitgenodigd om tussen 1 juli en 20 augustus hun mooiste molen-foto op groot formaat te mailen naar fotowedstrijd@debibliotheekatotz.nl. Nog even een workshop hiervoor volgen, kan op woensdag 22 juni om 16.00 uur. Iedereen die meedoet maakt kans op een echte Nikon Coolpix L22 digitale camera met toebehoren, gesponsord door Foto Teunissen in Alblasserdam.

Fotoworkshop
Om alvast voor de fotowedstrijd in de stemming te komen, geeft Karin de Pauw op woensdag 22 juni om 16.00 uur een fotoworkshop. Elk kind dat voor de fotowedstrijd nog even de kneepjes van het vak wil leren, kan deze workshop gratis volgen. Zich vooraf hiervoor aanmelden aan de balie van vestiging Alblasserdam, is gewenst.

Stemmen en prijsuitreiking
Van 1 juli t/m 20 augustus krijgen de kinderen de tijd om hun mooiste molen-foto te maken en te mailen naar fotowedstrijd@debibliotheekatotz.nl. De ingezonden foto’s worden door bibliotheekmedewerkers op www.hyves.nl/dBAtotZ geplaatst waarna het stemmen op hyves kan beginnen (hiervoor is wel een Hyves account nodig). Met deze stemmen in het achterhoofd bepaalt de jury de winnaar. De jury bestaat uit burgemeester Bert Blase, wethouder Ad Cardon, Peter Paul Klapwijk en journalist  Peter Stam.

Op vrijdag 9 september 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in vestiging Alblasserdam. De winnaar ontvangt een Nikon Coolpix L22 digitale camera met 2GB geheugenkaart, tasje, oplaadbare batterijen en oplader. Met speciale dank aan de sponsor Foto Teunissen in Alblasserdam.

Leve de molens
Van 5 t/m 10 september 2011 staat de Bibliotheek A tot Z, vestiging Alblasserdam voor jong en oud bol van allerlei bruisende activiteiten die ‘iets’ met molens te maken hebben. Het programma voor deze week is zo goed als rond maar wat het precies zal inhouden, is nog even een verrassing.

In het kort:
Wat:                      fotowedstrijd Leve de molens!
Wanneer:           1 juli t/m 20 augustus 2011
Waar:                   vestiging Alblasserdam
Toegang:             gratis

Voor wie:            kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar
Wat:                      fotoworkshop van Karin de Pauw
Wanneer:           woensdag 22 juni, 16.00 uur
Waar:                   vestiging Alblasserdam
Toegang:             gratis

Voor wie:            kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar