ALBLASSERDAM – Wat burgemeester Bert Blase betreft komt er een polikliniek van het Albert Schweitzerziekenhuis in Alblasserdam. Op dit moment wordt een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en het nut van de kliniek. “Ik denk dat het een voorziening is waar inwoners wat aan hebben. Als locatie hebben we het gedeelte naast Dok11 aan de Parallelweg, waar nu het gebouw van kinderopvang WASKO staat, op het oog,” vertelt Blase.

Volgens de burgemeester is het de bedoeling dat er zorg wordt geboden die tussen de huisarts en het ziekenhuis in zit. Woningcorporatie Woonkracht10 heeft inmiddels aangegeven mee te willen werken met de plannen. Ook ‘ouderenwethouder’ Ad Cardon ziet heil in het idee. Het ziekenhuis heeft echter aangegeven voorlopig met zes locaties voldoende spreiding te hebben. Een uitbreiding zou daardoor juist nadelen opleveren in verband met artsen die te vaak en te ver heen en weer moeten reizen.

Blase vertelt: “In een gesprek met het Albert Schweitzerziekenhuis is aangegeven dat het ziekenhuis voorlopig genoeg heeft aan de huidige locaties. Zij zijn nog terughoudend. Toch willen we verder met elkaar in gesprek om te zien hoe de kliniek, in samenwerking met Dok11, rendabel te maken is. Het is namelijk niet alleen voor Alblasserdam goed, maar ook voor het ziekenhuis.”