ALBLASSERDAM – In Alblasserdam zijn vandaag voorbereidingen getroffen voor het wielerspektakel dat morgen, woensdag 15 juni plaatsvindt. Zo zijn er dranghekken klaargezet en staan er toiletten klaar. De proloog van de Ster ZLM Toer start woensdag om 17.30 uur op het Raadhuisplein. Daarna banen de wielrenners zich een weg door het dorp. Omdat de toer bekend staat als een koers in Europa die voor de vele profs een uitgelezen kans is om zich goed voor te bereiden op de nationale kampioenschappen en de Tour de France, wordt er veel publiek verwacht.

Vanwege het parcours en de drukte worden diverse verkeersmaatregelen genomen. Vanaf 9.00 uur zijn De Haven, Cortgene (tot Blokweerweg) en de wijk Alblasserwerf afgesloten. Vanaf 12.00 uur zijn Oost-Kinderdijk, West-Kinderdijk (tot Zwarte Paard) en de zijwegen afgesloten. Tenslotte zijn de Blokweerweg en van Eesterensingel vanaf 13.30 uur afgesloten. Na afloop van de wedstrijd, rond 20.30 uur, zijn alle wegen weer open. Natuurlijk zal in noodgevallen de koers worden stilgelegd om brandweer, politie en ambulance doorgang te geven.

Om te toer goed te laten verlopen moet het parcours autovrij blijven. De straten binnen het parcours zijn gedurende de afsluiting niet bereikbaar en kunnen dus ook niet verlaten worden. Om toch gebruik te maken van een auto, adviseert de gemeente het voertuig vooraf buiten het parcours te parkeren.

De gemeente en de Stichting Wielercomité Alblasserdam hebben de afgelopen weken gesproken met allerlei betrokkenen en belanghebbenden, zoals bewoners, ondernemers, politie, brandweer en GHOR om de wielerronde succesvol te laten verlopen.

Belangrijkste maatregelen voor bewoners aan de dijk:
– Oost-Kinderdijk, West-Kinderdijk (tot Zwarte Paard) en de zijwegen afgesloten vanaf 12.00 uur.
– De buurt aan de Touwbaan is bereikbaar via de W. Dreeshof.

Belangrijkste maatregelen voor bewoners rondom van Eesterensingel:
– De Blokweerweg, Van Eesterensingel, Waalsmondelaan (draaipunt) is afgesloten vanaf 13.30 uur.
– Het Wilgenplein (en de hoofdingang Makadocentrum) is vanaf 13:30 niet meer met de auto bereikbaar.
– De wijk tussen het Wilgenplein en de Blokweerweg is vanaf 13:30 uur niet meer bereikbaar zowel voor in als voor uitgaand verkeer.

Belangrijkste maatregelen voor bewoners rond het centrum en Alblasserwerf:
– Haven en Cortgene (tot aan de Blokweerweg) afgesloten vanaf 9:00 uur.
– Bewoners van de Alblasserwerf kunnen wel lopend de woonwijk in en uit via de ophaalbrug. Tot 12:00 uur is de wijk met de auto nog bereikbaar via de ingang aan het Cortgene.
– Het gebied tussen de Kerkstraat en de H.J. De Haanstraat en het gebied tussen Plantageweg en Makado is uitsluitend bereikbaar via Helling en Ruigenhil. De afsluiting bij de Seniorstraat en Randweg blijft gesloten.
– De parkeerplaatsen aan het Zuiderstek zijn bestemd voor de deelnemende ploegen van de koers. De weg langs de kade zal wel vrij worden gehouden.

Deel dit bericht via...