ALBLASSERDAM – De winkel van bakker Korteweg in het Makado Center in Alblasserdam wordt anders. Sinds deze week is Ron Risse de verantwoordelijke man in de winkel en hij vindt het tijd voor verandering. “Ik wil verse, belegde broodjes gaan verkopen, die mensen dan aan een tafeltje in de winkel op kunnen eten. Verder krijgen we een leuk theeassortiment,” vertelt de Dortse ondernemer.

Voor mensen die wat minder te besteden hebben, maar toch graag goed brood van de bakker willen, heeft Risse wat bedacht: “Ik ga het ‘brood-van-gisteren’ verkopen. Alle broden die de dag ervoor niet zijn verkocht, worden de volgende dag tot elf uur aangeboden voor 1,25 euro per brood.”

Vanaf donderdag 9 tot en met zaterdag 11 juni wordt in de bakkerij, in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting, veel aandacht geschonken aan het ‘vollerkorenbrood’. Tijden die dagen kunnen mensen het brood komen proeven. Het brood is een nieuw volkorenbrood met 35 procent meer vezels. “Het is lekker, enorm gezond en goed verteerbaar. Maar, het is wel iets duurder dan normaal brood” weet de ‘bakker’.

De ondernemer, die een goede vriend is van eigenaar Jaap Korteweg, kreeg onlangs het aanbod om de winkel te gaan runnen. “Ik heb hiervoor een eigen winkel gehad in Den Haag en ik heb twaalf jaar lang als winkelbegeleider bij de supermarkt gewerkt. Zijdelings had ik dus al wel met brood te maken. Het is wel even wennen in Alblasserdam, maar ik heb het hier goed naar mijn zin. Met leuke activiteiten wil ik de winkel op de kaart zetten,” aldus Risse die op twitter te volgen is via http://twitter.com/ron_55

Deze advertorial is deel zes van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen over de Schoenenreus, TerStal, Drogisterij DA Van Zessen, Primera Alblasserdam en Riens Gort Optiek. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.