ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagochtend 27 mei een 27-jarige Slowaakse man aangehouden op de A15 bij Alblasserdam. De man reed met zijn auto in de richting van Gorinchem, toen hij in de Noordtunnel diverse malen tegen de tunnelwand reed. Vervolgens reed hij de tunnel uit, waarna hij de auto stil zette. De 32-jarige Ryan van den Dungen uit Rotterdam die achter de man reed en het incident zag gebeuren, besloot te stoppen om de man hulp te bieden. Toen hij de bestuurder aansprak, stapte deze plots uit zijn auto en rende in verwarde toestand de snelweg op. “Hij rende tegen het verkeer in en sprong tegen de voorkant van een vrachtauto op met handen en benen gespreid,” vertelt Van den Dungen. 

De chauffeur van deze vrachtwagen reed de man met lage snelheid aan waarna de man viel. “Ik probeerde hem van de weg te slepen, maar hij rukte zich los en rende baan één en twee op. Ook hier probeerde hij voor diverse auto’s te springen. Toen hij voor de tweede keer viel heeft de Rotterdammer samen met een andere weggebruiker de Slowaak van de weggehaald. “We hebben hem in de auto gestopt en zijn sleutels afgepakt. Daar heb ik hem vastgehouden totdat de ambulance arriveerde. Tijdens het wachten vertelde de man dat hij wiet had gebruikt,” aldus Van den Dungen.

Nadat de politie was gearriveerd, is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De Slowaak is later op de dag gecontroleerd door een arts, maar daar kon niet worden vastgesteld dat er een direct verband was tussen het incident en het eventuele gebruik van drugs of alcohol.