ALBLASSERDAM – In de afgelopen maanden heeft het Alblasserdamse college van burgmeester en wethouders onderzoek gedaan naar vier varianten voor het zwembad in het Damdorp. Hiervan zijn nog twee varianten over. Bij variant één kan gekozen worden voor nieuwbouw van een zwembad met daarin één basisbad (gereed in 2015) en bij variant twee kan worden gekozen voor sluiting van het zwembad vanaf 2015. De uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van de omvang van de rijksbezuinigingen.

 Het college heeft in de voorbereiding naar de begroting 2012 ervoor gekozen om twee scenario’s te ontwikkelen als antwoord op de bezuinigingen.

Scenario A: noodzakelijk en behoedzaam. Dit scenario geeft aan wat er noodzakelijk bezuinigd moet worden om de begroting sluitend te krijgen. Het gaat hier om een bedrag van € 1,5 miljoen. De voorstellen die worden genoemd zijn bijvoorbeeld de samenwerking van de plantsoenendienst met Drechtwerk, uitbouw van het leerwerkbedrijf in het MFC en bezuinigen op de afvalinzameling. Daarnaast stelt het college voor om geld beschikbaar te stellen voor de opvolging van de wijkschouwen.

Scenario B: noodzakelijk en ingrijpend. In dit scenario gaat het om een bedrag van € 2,3 miljoen.  In scenario B houdt het college er rekening mee dat een aantal onzekerheden negatief uit kunnen vallen en dat er ingrijpender maatregelen nodig zijn.

 In de afgelopen maanden heeft het college onderzoek gedaan naar vier varianten voor het zwembad.
1. Sluiting van het zwembad per 1 augustus 2012
2. Sluiting van het zwembad vanaf 2015
3. Nieuwbouw van een zwembad met daarin één basisbad (gereed in 2015)
4. Nieuwbouw van een zwembad met daarin twee baden (gereed in 2015)

Het college stelt in scenario A de nieuwbouw van een instructiebad voor (variant 3); ook kijkt ze in dit scenario naar het conceptmodel 2521 van de KNZB.

In scenario B krijgt de gemeente te maken met veel grotere bezuinigingen van het rijk; in dat geval ziet het college zich genoodzaakt te kiezen voor sluiting van het zwembad in 2015 (variant 2).  

Definitief bestuursakkoord
Het college gaat er nu vanuit dat scenario A voldoende is en als meest realistisch is te beschouwen. Scenario A wordt vooralsnog gebruikt als uitgangspunt bij het opstellen van de begroting 2012 en verder. Naar de begroting van 2012 toe worden de onzekerheden verder in beeld gebracht naar aanleiding van het definitief bestuursakkoord en de circulaires van het rijk.

Deel dit bericht via...