ALBLASSERDAM – Vrijdag 27 mei vindt er voor het schoolplein van basisschool Het Kompas in Alblasserdam een verkoop plaats van Fair Trade producten en diverse lekkernijen om te eten en te drinken. De leerlingen van groep 8 zijn de afgelopen weken druk geweest met het ondernemersproject Kids in Bizz.

Kids in Bizz is een leuk en leerzaam project waarbij de leerlingen onder begeleiding van hun leraar en een zakelijk begeleider, een eigen bedrijf gaan runnen. De producten die worden verkocht lopen uiteen van vlinderslinger tot babbelaarsnoepjes en van Fair Trade thee tot FairMail postkaarten. De winst die de bedrijfjes maken met de verkoop van hun producten komt geheel ten goede aan War Child.

Naast de verkoop zijn er ook verschillende activiteiten zoals schminken, ezeltje prik, enz., waarmee leuke prijsjes te winnen zijn. De kraampjes zijn open tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 14.30 en 15.30 uur. Kids in bizz wordt kosteloos aangeboden aan basisscholen in Nederland dankzij de financiële steun en inzet van de ABN AMRO, hoofdsponsor van Kids in Bizz. 1063