ALBLASSERDAM – Meer dan zeventig trucks rijden zaterdag 21 mei in een lange stoet door de Alblasserwaard. Het evenement is bedoeld om 85 verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. Het lange lint met trucks vertrekt rond 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam, nadat burgemeester Bert Blase van Alblasserdam het startschot heeft gegeven.

De stoet rijdt over de Hoogendijk naar Papendrecht, vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer Van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht. Hier wordt gereden via de Baanhoek, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan, Stationsweg, Sportlaan en Zwijnskade. Dan door de polder naar Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Goudriaan, Groot-Ammers. 

Vanaf Streefkerk rijdt de tocht tot aan Bailey in Nieuw-Lekkerland. Daar wordt afgeslagen naar de Schoonenburglaan. Daarna wordt er via de Planetenlaan naar de Middelweg gereden, om vervolgens via de Dijk naar Alblasserdam te rijden.

Via het Zwarte Paard en de Van Hogendorpweg trekt de stoet naar de Van Eesterensingel. Bij de voormalige SNS-Bank wordt er naar links afgeslagen en op de eerstvolgende rotonde rechts. Daarvandaan wordt via de Randweg en de Oude Torenweg tot aan de rotonde bij Ford Wensveen gereden. Daar gaan de trucks niet rechtsaf, maar rechtdoor. Bij Mulder Peugeot wordt wel rechts afgeslagen, waarna de finish wordt bereikt bij Maat Transport.