ALBLASSERDAM – Twee getinte mannen hebben dinsdagmiddag 17 mei een gewapende overval gepleegd op autogaragebedrijf Kwikfit aan de Kelvinring in Alblasserdam. De overval vond rond 17.30 uur plaats. Op dat moment was één medewerker bij het bedrijf aanwezig. Na een bedreiging met een vuurwapen werd een onbekend geldbedrag meegenomen. De twee verdachten zijn gevlucht in een donkerblauwe Volkswagen Polo.

Volgens politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf zijn er geen gewonden gevallen. “Er is gedreigd met een vuurwapen, maar er is niet geschoten.” Net na de overval hield de politie ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht twee verdachten aan die voldeden aan het signalement. “De route die zij reden en het signalement waren voor ons reden genoeg om hen aan te houden. Tijdens het verhoor bleek dat de twee tijdens de overval op een andere locatie waren en het dus niet gedaan kunnen hebben. Daarna zijn zij heengezonden. Wij hebben hen excuses gemaakt voor de onterechte aanhouding,” aldus Noordergraaf.

Dit betekent dat de twee verdachte mannen nog vrij rondlopen. Daarom roept de politie mensen die wat gezien of gehoord hebben op om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Deel dit bericht via...