ALBLASSERDAM – De kermis die afgelopen week in Alblasserdam plaatsvond, trok nog nooit zo weinig bezoekers. Dat stelt Richard Cooiman, één van de ondernemers op de kermis. “Ik heb nog nooit zo slecht gedraaid. Als het zo doorgaat heeft het voor mij geen zin mee om hier te komen,” vertelt Cooiman, die van maandag tot zaterdag met zijn eendjes op de kermis in het Damdorp stond. Ook bij de draaimolen, de botsauto’s, de schiettent en de suikerspinnen bleef het erg rustig.

Een direct aanwijsbare oorzaak weet Cooiman niet. “Ik weet wel dat het landelijke ook slechter gaat met de kermissen. Er komen elk jaar steeds minder bezoekers en er wordt steeds minder geld uitgegeven. Waar dat aan ligt zou ik niet weten. Misschien dat het iets met de recessie te maken heeft…”

De kermis in Alblasserdam is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op het Zuiderstek.

Cooiman bij zijn eendjes...