ALBLASSERDAM – Zondagmiddag 15 mei wordt rond 15.00 uur door wethouder Ad Cardon in Cultureel Centrum Landvast een expositie geopend van Raymond Koop. Koop is bekend van onder meer de muurschildering op ‘badtasflat’ in het Damdorp. In het kader van cultuur, afwisseling, lokale kansen en grote wanden wordt Landvast regelmatig voorzien van “Nieuwe Kunst”. Op advies van kunstenaar Teus van Kooten is ditmaal Raymond Koop gevraagd zijn werk te tonen. De expositie is gepland tot en met 15 augustus waarna de wanden in een jeugdland  (thema dit jaar “Kunst & Cultuur) jasje worden gegoten.

Raymond Koop is geboren in 1946 en bezocht van 1965 tot 1970 de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1977 woont hij in Alblasserdam. Hij heeft in Nederland een groot aantal solo- en groepstentoonstellingen gehad. Maakte deel uit van de internationale kunstenaarsgroep IN en had met deze groep exposities in Scandinavië, Duitsland en Denemarken. Raymond is lid van Teekengenootschap Pictura en geeft vanaf 1982 les aan de Alblasserdamse teken- en schildersclub. Ook geeft hij schilderles aan leerlingen van ‘t Nokkenwiel.

Zijn werk laat poëtische voorstellingen zien gevat in een stralend kleurengamma. In elk werk is een verhaal te vinden, vaak hoopvol en meeslepend. Raymond werkt op doek en papier en gebruikt verschillende technieken, zoals aquarellen en gouache. Daarnaast heeft hij veel wandschilderingen gemaakt zowel op binnenmuren als op buitengevels. Zijn bekendste werk in Alblasserdam is ongetwijfeld de zogenaamde Badtas aan de Blokweerweg.

Deel dit bericht via...