ALBLASSERDAM – Er was veel lef voor nodig om zaterdagmiddag 30 april tijdens de politiehondendemonstratie op het korfbalveld van CKC Kinderdijk in Alblasserdam in de rol van ‘boef’ te kruipen. ‘Criminelen’ werden namelijk hardhandig aangepakt door goed afgerichte herdershonden. De 74-jarige Cornelis Guldemond uit Dordrecht twijfelde echter geen moment toen de presentatrice van de show vroeg wie een boevenpak aan wilde. “Ik dacht: dit moet ik een keer meegemaakt hebben,” vertelt Guldemond na zijn avontuur.

Voordat er een hond op de Dordtenaar werd losgelaten, werd hij eerst in een dik beschermingspak gehesen, waarna hij enkele seconden had om zich uit de voeten te maken. Toen hij tot tweemaal toe het bevel tot stoppen negeerde, vloog een pijlsnelle politiehond op de bejaarde man af. Met een flinke sprong, beet de hond zich vast in Guldemond’s arm en werkte hem hardhandig tegen de grond. “Dat voel je wel even hoor,” wist de man na afloop te vertellen. Gelukkig voor hem luisterde Mechelaar prima naar zijn bazin en was het avontuur afgelopen met het bevel: “LOS!”.

Deze hond wist zonder hulp over een schutting van 1.80 meter te springen.