ALBLASSERDAM – Joost de Korver(73) en Nel van ’t Hof (68) zijn vandaag, dinsdag 26 april, precies vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase vereerde het jubilerende echtpaar dat aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam woont met een bezoek, en nam een prachtige pentekening van Alblasserdam als cadeau voor de twee mee.

Joost en Nel leerden elkaar kennen in een discotheek in de Hoeksche Waard. “Ik heb altijd geluk. Ook met mijn vrouw. Ik kwam haar tegen in De Posthoorn en vond Nel wel een lekkere meid. Nadat we met elkaar hadden gedanst, belde ik haar een aantal weken later op en vroeg of ze met me mee uit wilde. Vanaf die tijd hebben wij met elkaar,” vertelt De Korver.

Joost werd in Dordrecht geboren en verhuisde samen met zijn vrouw met regelmaat heen en weer in de regio. Bijna veertig jaar werkte hij bij staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam. Nel werd geboren in ’s Gravendeel en heeft na het trouwen zorg gedragen voor haar kinderen.

De vraag van burgemeester Blase naar het geheime recept om zo lang bij elkaar te blijven werd door het Nel beantwoord met: “Geven en nemen, daar draait het om.”. Haar man vulde aan met: “Ik moet meer geven dan ik nu neem, maar dat beheer ik soms niet. Mijn vrouw is eigenlijk te lief voor me. In al die jaren heb ik nog nooit ruzie gehad met haar. Dat is eigenlijk niet goed. Als je met haar ruzie hebt, ligt het zeker weten aan jezelf.”

Het echtpaar heeft twee zoons, één dochter en vier kleinzoons.