OUD-ALBLAS / ALBLASSERDAM – In de afgelopen nacht en in de vroege morgen van donderdag 14 april heeft de politie drie verdachten kunnen aanhouden dankzij grote alertheid van burgers en buspersoneel van Arriva. De verdachten betreffen een 21-jarige Rotterdammer en twee mannen van 24 jaar uit Krimpen aan den IJssel. Omstreeks 03.00 uur zag een getuige dat twee mannen vermoedelijk aan het inbreken waren bij een bedrijf voor tuin- en klusproducten en dierenvoeding aan het Oosteinde in Oud-Alblas.

De getuige gaf dit direct door aan de politie die met spoed naar de betreffende locatie kwam. Daar werd een verdachte aangetroffen bij een busje die het, bij het zien van politie, op een lopen zette. Na een korte achtervolging kon de 21-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden. Het busje werd in beslaggenomen. Omdat er vermoedelijk nog twee verdachten bij de inbraak betrokken waren, werd in de omgeving van het pand het hele gebied met diverse eenheden, onder andere met behulp van een politiehond en een politiehelikopter met warmtebeeldcamera, uitgekamd. 

Omstreeks 07.30 uur kreeg de politie opnieuw een melding van een man die op zijn fiets onderweg naar zijn werk in Papendrecht twee verdachte personen met natte kleding in de richting van Rotterdam zag lopen. Korte tijd later werd door een buschauffeur van Arriva gemeld dat hij bij een bushalte op de Grote Beer twee mensen met een nat pak had geweigerd omdat beiden geen geld bij zich hadden. Enkele minuten later meldde Arriva opnieuw de twee mannen in het vizier te hebben op de Dam in Alblasserdam waarop de politie de verdachten, op aanwijzen van een aantal wegwerkers, kon aanhouden. 

De forensische opsporing heeft donderdagochend sporenonderzoek gedaan.

De grootste successen boekt de politie dankzij de betrokkenheid en alertheid van burgers.
Ook de intensieve samenwerking van vannacht en vanmorgen leidde opnieuw tot een mooi resultaat.