ALBLASSERDAM – Drie tot vijf nog onbekende criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 6 april een geldautomaat van de SNS Bank aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam opgeblazen en beroofd. Rond 03.00 uur werd met een stuk hout de deur naast de automaat geramd en niet veel later volgde een flinke explosie. Bewoners van appartementen boven de bank schrokken wakker van de harde knal en zagen dat enkele personen heen en weer naar een auto liepen.

Een van de buurtbewoners vertelt wat hij zag: “Net na drie uur hoorde ik een enorme klap. Ik rende naar het raam en zag daar een aantal mannen met tassen van het automaat naar een grijze Volkswagen Golf lopen. Ze liepen ongeveer drie keer heen en weer en vertrokken daarna met flinke snelheid.”

De geldautomaat was kapot en verschillende onderdelen lagen buiten op het trottoir. Waardetransport Brinks heeft de achtergebleven bankbiljetten opgehaald en de politie heeft een sporenonderzoek gedaan.

Bedrag
Het ziet er volgens de politie naar uit dat de daders geld uit de automaat hebben buitgemaakt. Over de hoogte van het bedrag is nog niets bekend. De Alkmaarse vestigingsmanager van de bank kan en wil niets kwijt over de hoogte van het verdwenen geldbedrag: “Tot nog toe weet ik niet hoeveel er weg is. Het kan echt van alles zijn. Maar dit wordt, al zou het later bij ons bekend zijn, niet bekendgemaakt. Dat zou alleen maar andere kraken uitlokken.”

Getuigen
De politie zoekt, ondanks dat de kraak midden in de nacht gebeurde, getuigen. “Misschien dat er mensen zijn die voor of na de diefstal verdachten hebben gezien bijvoorbeeld toen zij met hoge snelheid door Alblasserdam reden. Daarnaast zijn er mogelijk getuigen die in de buurt van Alblasserdam op de snelweg een verdachte auto hebben zien rijden,” aldus politiewoordvoerder Wim Erkelens.

Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.