KINDERDIJK – Erica Terpstra heeft dinsdagmiddag 5 april het eerste Zuid-Hollandse Molenpaspoort in ontvangst genomen bij de bezoekersmolen in Kinderdijk. Het paspoort geeft informatie over 29 interessante en te bezoeken molens in de provincie. Behalve de ex-topsportster kregen ook alle deelnemende molenaren een paspoort. De molens worden dit jaar door de provincie in de schijnwerpers gezet.

Het gratis te verkrijgen paspoort is ontwikkeld door het Erfgoedhuis Zuid-Holland in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Wie een molen uit het Molenpaspoort bezoekt krijgt een stempel in zijn of haar paspoort en komt in aanmerking voor een van de vele verrassingen. Na vijf stempels wordt de titel ‘molenaarsknecht’ toegekend. Na tien bezoeken wordt dit ‘molenaarsgezel’ en na vijftien bezoeken wordt de titel ‘molenaarsmeester’. Wie meer dan twintig molens in het themajaar bezoekt, krijgt een Molenaarsoorkonde en maakt kans op een leuke prijs. De paspoorten zijn te verkrijgen bij de 29 molens, de VVV-kantoren, de bibliotheken en het Erfgoedhuis.

De foto’s zijn gemaakt door Cees van der Wal.