ALBLASSERDAM – De collecte voor ‘Walking on a Dream’ die afgelopen weken in Alblasserdam werd gehouden, heeft 20.147,97 euro opgebracht. Dat heeft burgemeester Bert Blase vrijdagavond 1 april tijdens een feestelijke benefietconcert in Landvast bekend gemaakt. Adrie Baijens, die het bedrag samen met 37 vrijwilligers in het Damdorp ophaalde, wist tot de bekendmaking niets van de opbrengst. Bij het zien van het enorme bedrag stamelde Baijens ontroerd: “Alblasserdam is echt een dijk van een dorp. Geweldig! En dat allemaal voor Bianca…”

Het bedrag van de collecte en de opbrengst van het benefietconcert zijn bestemd voor de laatste wens van de aan kanker overleden dochter van het echtpaar Baijens. Bianca’s wens was de aanschaf van een hyperthermiescan om kanker beter te kunnen bestrijden. Deze missie, die zij ‘Walking on a dream’ noemde, werd na haar dood voortgezet door haar ouders Adrie en Jannie Baijens, gesteund door familie, vrienden en het Erasmus MC Vriendenfonds.

In het totaal is er één miljoen euro nodig om de scan te kunnen aanschaffen. Met de toevoeging van deze 20.000 euro is er al een bedrag van 400.000 euro binnen. Het is de bedoeling dat het totaalbedrag binnen een jaar is opgehaald.