ALBLASSERDAM – Zichtbaar ontdaan en verblijd heeft het echtpaar Baijens uit Alblasserdam vrijdagmiddag 1 april een waardecheque van 1.000 euro in ontvangst genomen. De cheque werd overhandigd door Christien Kraaijeveld, Linda Maat en Barbera Struis namens de serviceclub Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard. Het bedrag is bestemd voor de laatste wens van de aan kanker overleden dochter van het echtpaar.

Bianca’s wens was de aanschaf van een hyperthermiescan om kanker beter te kunnen bestrijden. Deze missie, die zij ‘Walking on a dream’ noemde, werd na haar dood voortgezet door haar ouders Adrie en Jannie Baijens, gesteund door familie, vrienden en het Erasmus MC Vriendenfonds. In het totaal is er één miljoen euro nodig om de scan te kunnen aanschaffen.

Totaalbedrag
Vrijdagavond 1 april maakt burgemeester Bert Blase van Alblasserdam het totaalbedrag bekend van de collecte die de afgelopen weken in Alblasserdam werd gehouden. Hij doet dit tijdens het benefietconcert van de lokale coverbands Rotations, Innocent en Unbend in Landvast. De opbrengst van het concert is overigens ook bestemd voor ‘Walking on a dream’.

Reserve
Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard, bestaande uit zestien vrouwelijke leden, steunt vaker goede doelen. Linda Maat legt uit: “We organiseren regelmatig activiteiten; hierdoor hadden we wat geld verzameld. Één van de leden stelde voor om een deel van onze reserve aan ‘Walking on a dream’ te geven. Iedereen was daar direct enthousiast over. Helaas konden we vanavond niet aanwezig zijn. Vandaar dat we het bedrag eerder hebben gegeven.”

Fantastisch
Adrie Baijens vertelde ‘geweldig blij’ te zijn met de gift. “Het doet ons zó veel dat iedereen meedoet. Mede door deze geweldige steun kunnen we de wens van onze dochter verwezenlijken. Het is fantastisch!”

Met van links naar rechts Jannie Baijens, Adrie Baijens, Linda Maat, Christien Kraaijeveld en Barbera Struis.