ALBLASSERDAM – Net als vorig jaar kunnen inwoners van Alblasserdam zaterdag 16 april weer gratis compost ophalen. De compost is tussen 09.00 tot 13.00 uur op te halen op de locaties Waalsingel/Reigerstraat en aan het eind van de Plantageweg. Deze compostactie is volgens de gemeente Alblasserdam het bewijs dat van het GFT-afval een hoogwaardig product wordt gemaakt dat uitstekend geschikt is voor hergebruik in bijvoorbeeld de tuin. De compost wordt los verstrekt. U moet dus zelf emmers of zakken meenemen om het materiaal te vervoeren. Het is ook handig om zelf een schep mee te nemen. Totaal is er ca. 40 m3 compost per locatie beschikbaar, en op is op. 

Waar kunt u de compost voor gebruiken?
• Als meststof in de groentetuin.
• Als bodembedekking of mulchlaag.
• Als toegevoegde meststof bij de aanplant van kleinfruit en fruitbomen.
• Als jaarlijkse bemesting van de fruitaanplant
• Als meststof bij de aanleg en onderhoud van gazon of siertuin.
• In bloembakken als meststof te mengen met tuinaarde.
• Door de compost onder te spitten wordt de grond wat ruller (makkelijk te bewerken).
• Compost is niet geschikt als ophoogmateriaal.