ALBLASSERDAM – De compost die vanaf morgen (10 april) gratis af te halen is in Alblasserdam is nu al bijna op. De volkstuinders zijn in grote getale al begonnen met het uitrijden van de compost. De verwachting is dat het voor morgenochtend al helemaal op is. Officieel was de compost tussen 09.00 tot 13.00 uur op te halen op de locaties Waalsingel/Reigerstraat en aan het eind van de Plantageweg. (volkstuincomplexen) Er was in het totaal 80 kuub beschikbaar. Op is op. Volgens de gemeente is deze compostactie het bewijs dat van uw GFTafval (je weet wel, dat spul dat in de groene container hoort) een hoogwaardig product wordt gemaakt dat uitstekend geschikt is voor hergebruik in bijvoorbeeld de tuin. Klik op Read More om te zien wat u allemaal kunt doen met de compost.

Waar kunt u de compost voor gebruiken?

• Als meststof in de groentetuin.

• Als bodembedekking of mulchlaag.

• Als toegevoegde meststof bij de aanplant van kleinfruit en fruitbomen.

• Als jaarlijkse bemesting van de fruitaanplant.

• Als meststof bij de aanleg en onderhoud van gazon of siertuin.

• In bloembakken als meststof te mengen met tuinaarde.

– Door de compost onder te spitten wordt de grond wat ruller (makkelijk te bewerken)

• Compost is niet geschikt als ophoogmateriaal

– De compost wordt los verstrekt, u moet dus zelf emmers of zakken meenemen om het materiaal te vervoeren. Het is ook handig om zelf een schep mee te nemen.