ALBLASSERDAM – Restaurant De Wachter in Alblasserdam heeft het allereerste schildje ‘Hier wordt gekookt met Groene Hart Streekproducten’ ontvangen. Deze werd woensdag 23 maart overhandigd door Jan Kooyman, voorzitter ‘Groene Hart, kloppend hart’, aan chef-kok en restauranteigenaar Michel Dekker (rechts op de foto).

Maandmenu’s
In het kader van de Maand van het Groene Hart heeft een groot aantal restaurants in het Groene Hart een zogeheten Groene Hart Maandmenu op de kaart staan. Dit menu, dat dagelijks kan wisselen, wordt bereid met verse, ambachtelijke streekproducten. Ook na deze maand blijven veel restaurants de streekproducten gebruiken in hun gerechten.

Voorwaarden
Het alsmaar groeiende assortiment streekproducten is gebundeld bij de Groene Hart-coöperatie waarbij op dit moment 15 producenten zijn aangesloten. Om het label Groene Hart Streekproduct te mogen voeren dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

Ten eerste moet het product ambachtelijk gemaakt zijn van zuiver natuurlijke ingrediënten die voor minimaal 51 procent afkomstig zijn uit het Groene Hart. Daarnaast moet de producent in het Groene Hart gevestigd zijn en veelal kleinschalig en ambachtelijk produceren. Gezien de hiervoor gestelde criteria kunnen Groene Hart Streekproducten ook voorzien zijn van het etiket Erkend Streekproduct. 

Bron: Horecaentree.nl.