ALBLASSERDAM – In opdracht van de gemeente legt aannemer Van Gelder op zaterdag 9 april de laatste hand aan de infrastructuur van de Dam – Ruigenhil. De werkzaamheden gaan gepaard met een afsluiting die van 06:00 uur ’s ochtends tot ongeveer 21:00 uur ’s avonds zal duren. De afsluiting loopt van de kruising Edisonweg/ Helling tot aan de kruising Blokweerweg/ Cortgene.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verbreden van de rijbaan nabij hotel-restaurant ‘Het Wapen van Alblasserdam’ en het aanbrengen van een deklaag en belijning op het wegdek en het fietspad. Ook wordt er een verkeersplateau geplaatst op de Haven ter hoogte van Alblasserwerf.

Omleidingsroute
Om woningen en bedrijven tijdens de afsluiting zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zal de gemeente een omleidingsroute instellen (zie tekening). De omleidingsroute is met gele borden aangegeven. Landvast, Alblasserwerf, de winkels aan de Dam en de Fast-Ferry worden vanaf de Plantageweg met borden aangeduid. Het verkeer richting de A15 (‘het dorp uit’) wordt omgeleid via de Blokweerweg, Van Eesterensingel, Plantageweg, Randweg en Oude Torenweg. De route ‘het dorp in’ gaat via de Helling, Edisonweg, Oude Torenweg en Randweg.

Verkeersmaatregelen

Naast de gebruikelijke borden die de omleidingroute aangeven zullen verkeersregelaars van de gemeente Alblasserdam worden ingezet. Tevens zal (tijdelijk) eenrichtingsverkeer worden ingesteld in de Polderstraat om overlast door sluipverkeer te voorkomen.

Parkeren Dam – Ruigenhil
Het nieuw aangelegde parkeerterrein ter hoogte van de Dam – Ruigenhil is zaterdag 9 april niet beschikbaar door de genoemde werkzaamheden. Parkeren kan op de tijdelijke parkeerplaats achter de Zuiderstek (bereikbaar via de Plantageweg) en op de recent uitgebreide parkeerplaats aan het einde van de Oranjestraat.

Deel dit bericht via...