ALBLASSERDAM – Met tranen van blijdschap nam Joyce Schaper, namens het Chromosome Foundation zaterdagmiddag 19 maart een waardecheque van 5.200 euro in ontvangst. Van 12.00 tot 16.00 werkten tientallen mensen zich tijdens de spinningmarathon bij sportschool Sportingfit Alblasserdam letterlijk in het zweet om dit bedrag bij elkaar te ‘fietsen’. Het enthousiasme onder de deelnemers was bijzonder groot. Geen wonder, want met een spetterende lichtshow, opzwepende muziek en sterren van groepsleiders was de marathon één groot feest. Na het spinevenement was het, om maar met de woorden van sportschoolhouder Sandra van Os te spreken, tijd om te “feestuuuuh”.

De opbrengst van de actie gaat naar het Chromosome Foundation, een stichting die zich inzet voor kinderen met een zeldzame chromosoomafwijking. Tijdens de marathon konden deelnemers en gasten bieden op een T-shirt, gesigneerd door Ben Saunders, winnaar van The Voice of Holland.