ALBLASSERDAM – De nog steeds onbekende man die vrijdagavond 18 maart de Schoenenreus aan het Wilgenplein (Makado)  in Alblasserdam heeft overvallen is gevlucht op een damesfiets. Dat blijkt uit een persbericht van de politie. Rond 20.30 uur kwam de man de winkel binnen en  bedreigde de kassamedewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Volgens diverse getuigen werd daarbij ook geschoten. Daarna verliet de overvaller de winkel met een geldbedrag en vertrok op een donkerkleurige damesfiets richting de Ieplaan. De verdachte is ongeveer 1.85m en droeg een bivakmuts.

Ook droeg hij een donkerblauwe jas met capuchon en bruine handschoenen. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk waren er nog klanten in de winkel ten tijde van de overval, of hebben mensen de verdachte zien aankomen of wegfietsen. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.