ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon heeft vrijdagochtend 18 maart samen met ‘Drechtwerker’ Johan Rozendaal en Aad Snijders, vestigingsdirecteur van Woonkracht10 in Alblasserdam het startsein gegeven voor de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Net na 10.00 uur plantte het gezelschap het eerste viooltje in de achtertuin van zorgcomplex De Wielen aan de Rijnstraat. Even daarvoor hield de 68-jarige wethouder een toespraak in het MFC Maasplein.

In deze toespraak benadrukte Cardon hoe ontzettend belangrijk vrijwilligers voor Alblasserdam zijn. “We hebben ongeveer 19.000 inwoners in ons dorp, hiervan zijn er zo’n 6.000 vrijwilliger. Dat is iets waar we trots op kunnen zijn. Zonder vrijwilligers zou het schaars en koud zijn in Alblasserdam. Maar we komen er nog steeds te kort. De prachtige speeltuin in de wijk Kinderdijk staat bijvoorbeeld te springen om vrijwilligers. Als die niet worden gevonden, kan de speeltuin niet open.”

Na het poten van het eerste plantje heeft het team van Woonkracht10 de tuin van De Wielen verder aangepakt. Zo werden tuinbankjes geverfd, plantjes gepoot en rommel opgeruimd. Als afsluiting werd er tussen de middag geluncht in de recreatieruimte van het Maasplein met de huurders uit De Wielen en met de mensen van Drechtwerk die in en om het gebouw actief zijn.

Palet
Ook in de rest van Alblasserdam werden ’s ochtends activiteiten in het kader van NL Doet gehouden. Zo werd op basisschool Het Palet een speeddatesessie gehouden waarbij kinderen kennis konden maken met diverse beroepen als bakker, piloot en politieagent.

Alblashof
In de Alblashof kregen ouderen les in MSN’en en Hyven. De lessen werden verzorgd door het jongerenwerk van Alblasserdam. NL Doet is een grote landelijke vrijwilligersactie die iedereen stimuleert om zich nuttig te maken e klaar te staan voor een ander.

VLNR: Aad, Johan en Ad.

Deel dit bericht via...