ALBLASSERDAM – De Dordtse kunstenaar Bram Verbrugge heeft woensdagmiddag 16 maart de nieuwe ‘graffitivrijplaats’ in Alblasserdam onder handen genomen met spuitbussen. De vijftien meter lange muur bij de Oude LTS aan de Esdoornlaan is in een kleurrijk kinderthema geverfd met de hondjes Woezel en Pip. Verbrugge wilde op deze manier laten zien dat graffiti ook een positieve uitstraling kan hebben en lang niet altijd als vandalisme moet worden gezien.

“Als je de spuitbussen op de juiste manier en op de goede plaats gebruikt, krijg je hele leuke reacties,” zegt Verbrugge. “De kinderen van twee schoolklassen die langskwamen, reageerden heel enthousiast. Deze muur bewijst dat een vrolijke graffiti ook een glimlach op ieders gezicht kan toveren.” De kunstenaar van www.stuckonyouart.nl spuit regelmatig kinderkamers in opdracht. In mei zal hij met het jongerenwerk Alblasserdam een workshop graffiti verzorgen bij de legale muur.

De vrijplaats ging vorige week open op verzoek van de 11-jarige Timo de Wit. Timo heeft aan het begin van dit jaar een brief aan burgemeester Bert Blase geschreven waarin hij vertelt dat hij graag graffiti spuit, maar dat niet illegaal wil doen. Tijdens de opening probeerden zowel wethouder Ad Cardon als de jonge graffitispuiter hun kunsten uit op het binnenplein van de oude LTS aan de Esdoornlaan in Alblasserdam. De vrijplaats blijft open tot de voormalige LTS in september zal worden gesloopt.

Zo was het...

Zo is het...

Deel dit bericht via...