ALBLASSERDAM – De jaarlijkse groepsvaccinatie in de regio Zuid-Holland Zuid start maandag 14 maart. Vanwege de uitbreiding met de HPV-vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma heeft de GGD Zuid-Holland Zuid haar werkwijze aangepast en leeftijdsgroepen gecombineerd. Dit betekent dat in maart, april en september op acht centrale locaties in de regio massavaccinaties voor negen- en twaalfjarigen worden aangeboden.

De GGD Zuid-Holland Zuid voert vaccinatiecampagnes uit voor kinderen vanaf vier jaar. In het jaar dat kinderen negen jaar worden krijgen zij een uitnodiging voor de vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen en rode hond) en DTP (difterie, tetanus en polio). Meisjes in de leeftijd van twaalf jaar krijgen de HPV- vaccinatie tegen baarmoederhalskanker aangeboden. Deze groepen ontvangen een oproepbrief waarin datum, tijdstip en locatie vermeld staan.

Alblasserdam
Voor de Alblasserdamse kinderen is Sporthal De Laaght in Papendrecht de aangewezen locatie. Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne in de regio kunt u terecht op de website van de GGD Zuid-Holland Zuid.

Deel dit bericht via...