ALBLASSERDAM- De politie heeft gisteren een aangifte opgenomen van diefstal van takken uit een Magnolia boom. De diefstal vond plaats op woensdag 2 maart tussen 14.30 en 15.30 uur aan de Plantageweg in Alblasserdam. Een onbekende man van middelbare leeftijd met een Brabants accent stal de takken. De Magnolia boom werd geheel gesnoeid/kaalgeknipt. De verdachte man is ong. 1.70m lang, kalend op het hoofd en heeft een mager postuur. Hij reed in een bordeauxrode bus van het merk Citroën.
De eigenaar van de boom heeft aangifte gedaan. De Magnolia takken zouden op dit moment zeer gewild zijn omdat het snoeiseizoen nog ongeveer drie weken duurt. Kwaadwillenden zouden hierdoor op illegale wijze aan de takken proberen te komen om ze vervolgens voor enkele euro’s per stuk te verkopen aan bedrijven die aan bloemisten leveren. Mogelijke getuigen die meer weten over de diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.