ALBLASSERDAM – De Wereldwinkel van Alblasserdam heeft met steun van het Rabofonds een groot deel van de winkel kunnen automatiseren. Het bestuur van de Wereldwinkel Alblasserdam is al enkele maanden bezig met de voorbereiding van de automatisering. Zo zijn er inmiddels twee computers en een scankassa aangeschaft en worden de vrijwilligers geschoold voor het gebruik hiervan. Naast de computers is speciale software voor wereldwinkels aangeschaft. Met ingang van 1 maart zal er door de vrijwilligers alleen nog maar compleet geautomatiseerd gewerkt kunnen worden.

Deze automatisering is van belang voor de professionalisering. Met een jaarlijks stijgende omzet wordt inzicht in de in- en verkoop steeds noodzakelijker. Met behulp van de scankassa en bijbehorende computerprogramma is het voor de inkoopcommissie eenvoudiger in te spelen op vraag en aanbod. Welke artikelen worden er veel verkocht en waar blijft de verkoop achter op de verwachting? Met één druk op de knop is straks alles helder. Ook het afrekenproces aan de toonbank gaat nu veel sneller met behulp van scanning.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuning aan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van kracht een beter resultaat wordt geboekt dan door individueel handelen. Samen bereik je meer dan alleen, is het idee.