NIEUW-LEKKERLAND – Het personeel van zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland gaat zaterdag 26 maart met een geluidswagen de straat op om te protesteren tegen de mogelijke sluiting van het zwembad. Volgens bedrijfsleider Monique Veldman heeft de gemeente uit voorzorg het contract per 31 december 2011 al opgezegd. “Maar dat houdt niet in dat we deze zomer niet opengaan en ook niet dat we daarna gaan sluiten. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Monique wil 26 maart zoveel mogelijk nieuwe leden werven. “We gaan de straten met een geluidswagen en mobiele pinautomaten en gaan zoveel mogelijk abonnementen verkopen tegen sterk gereduceerd tarief. Op die dag is bestellen, direct betalen. Mensen krijgen ook allemaal leuke weggeefdingetjes van ons. Op die manier willen we de gemeente laten zien dat we onmisbaar zijn in een dorp als Nieuw-Lekkerland. De gemeente moet namelijk een keuze maken tussen dit zwembad, dat inmiddels al veertig jaar bestaat, en dat in Groot-Ammers. We hopen heel erg dat het bad in Lekkerland open kan blijven!”

Naast het feit dat het personeel van het zwembad de gemeente wil overtuigen, is de actie ook bedoeld om mensen duidelijk te maken dat het bad de komende zomer gewoon open is: “We hebben al heel veel vragen van mensen gehad, omdat er allemaal onzekerheden zijn. Maar we zijn dus gewoon open en dat zullen we die dag direct duidelijk maken,” aldus Monique.

De week voor de promotiedag worden door alle brievenbussen in het Lekdorp een folder met de tarieven bezorgd. Meer informatie volgt, wanneer meer informatie beschikbaar is.