OUD – BEIJERLAND – De hoofdmacht van de Alblasserdamse korfbalvereniging CKC Kinderdijk heeft zaterdag 26 februari in Oud-Beijerland de wedstrijd tegen Korbatjo in de eerste klasse G gewonnen met een eindstand van 19-12. Met deze stand werden de Alblasserdammers kampioen en degradeerde Korbatjo definitief naar de tweede klasse.

Tegenstander Korbatjo uit Oud-Beijerland knokte voor behoud in de 1e klasse en liet dit gelijk zien door vanaf het begin een fysiek spel te spelen. Toch was het Rianne Borsje die 0-1 scoorde. Bart de Wit gaf zijn visitekaartje af en na een goed opgezette aanval zorgde Wim den Hollander voor de 1 – 3. De in het wit spelende Kinderdijkers slaagden er niet direct in de tegenstanders van zich af te schudden met als gevolg een 3 – 3 tussenstand. De wit-blauwen kwamen beter in hun spel en Steven de Graaf en Annemarie van As zorgden voor de ruststand van 7 – 11.

De tweede helft ging Korbatjo fel van start, en scoorde 2 keer achter elkaar. Kinderdijk, en de vele meegereisde supporters raakten, hiervan niet onder de indruk. Korbatjo kon het tempo als snel niet meer volgen en Kinderdijk trok verloop van het spel naar zich toe in positieve zin. Het verschil in doelpunten liep op naar 6. Marcha van Es werd gewisseld en Elizabeth Heijes kwam voor haar in het veld. Steven de Graaf mocht een paar minuten voor tijd ook uitrusten en voor hem kwam Jacques Boer in de plaats. Het Kinderdijk publiek begon op de tribune al een klein bescheiden feestje te bouwen. Eindelijk klonk het fluitsignaal bij de eindstand 12 – 19, en iedereen kon de spelers feliciteren met bloemen, kussen en champagne.

A.s. zaterdag om 19.00 uur speelt Kinderdijk zijn laatste thuiswedstrijd tegen ODO uit Maasland. U bent van harte welkom in sporthal Blokweer om het feestje dunnetjes over te doen.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 5x, Martijn Tuijtel 4x, Annemarie van As 4x, Steven de Graaf 3x, Wim den Hollander 2x, Rianne Borsje 1x.

Foto’s en tekst zijn ingestuurd door: J. van Felius.