ALBLASSERDAM – De politie heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie, het Korps Landelijke Politiediensten, Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst op donderdagavond 17 februari een grote verkeerscontrole gehouden. De controle had als doel het vergroten van de (verkeers)veiligheid en werd gehouden langs de rijksweg A15 tussen 19.00 uur en 02.00 uur op de ‘wrakkenplaats’ bij Alblasserdam. Door middel van kentekenregistratie werden 6300 passanten gecontroleerd.

De voertuigen met een ‘hit’ en verdachte automobilisten werden van de weg gehaald en begeleid naar de controleplaats. Twee mannen werden aangehouden met inbrekersgereedschap en bivakmutsen. Eén Roemeense bestuurder kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. Drie mannen werden aangehouden op verdenking van heling, in hun auto lag koper en een kniptang. Verder werden diverse automobilisten bekeurd voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een verlopen APK, veel geluid, geen verzekering, niet de verplichte rijrichting volgen en kapotte verlichting.
                            
Daarnaast werd een man met inbrekerswerktuig een schikkingsvoorstel aangeboden door de aanwezige parketsecretaris welke direct werd betaald. 442 bestuurders overtraden de snelheid, de politie moest vier rijbewijzen innemen voor een snelheidsovertreding van meer dan 73 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Eén bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren nadat hij met alcohol op zijn auto bestuurde en bij de controle 790 ug/l blies. De Belastingdienst vorderde ruim 17.000 euro aan belastinggeld en legde op 8 voertuigen beslag. Eén auto werd direct in beslaggenomen genomen. Het grootste bedrag dat direct werd afgerekend was ruim 12.000 euro. De Koninklijke Marechaussee onderzocht  31 documenten, deze bleken op één na allen in orde.