ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders gaat binnenkort de Alblasserdamse gemeenteraad vragen om een krediet van 85.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf van eigen strooimateriaal en materieel. Daarmee wordt gehoopt op een goede stap voorwaarts in de kwaliteit van de gladheidsbestrijding ten tijde van sneeuw en ijzel in het Damdorp. In het verleden bleek dit namelijk nogal eens mis te gaan. Verantwoordelijk wethouder Ad Cardon heeft goede hoop op verbetering.

Cardon lichtte de geldaanvraag van het college vrijdagochtend 11 februari tijdens een interview kort toe: “Deze winter kwamen bij ons veel klachten binnen over het strooibeleid. Mensen vonden dat de straten en op –en afritten niet goed schoongemaakt waren. We willen daarom graag zelf een machine aanschaffen om de boel weer een beetje op orde te krijgen. Natuurlijk gaan we niet alle plekken in Alblasserdam vegen, strooien en schoonmaken als het heeft gesneeuwd, want er zijn financiële beperkingen. Maar we hopen wel betere kwaliteit te kunnen leveren, dan nu het geval is.”

Emmertjes zout
Verder liet de PvdA-wethouder weten dat het gratis uitdelen van de emmertjes zout aan de burgers geen succes bleek te zijn. “De emmertjes deelden we de afgelopen vorstperiode op diverse punten uit, zodat mensen niet ver hoefden te reizen om aan strooizout te komen. Het probleem was echter dat sommige mensen vervolgens voor hele familie emmertjes kwamen halen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Maar ook de distributie was niet in orde. Op sommige afhaalpunten waren de emmertjes snel op en moesten mensen teleurgesteld worden. Ik heb al eerder gezegd, wij zijn geen Albert Heijn waar ze met één blik op het scherm kunnen zien hoeveel er nog in huis is. We hebben ervaren dat we er nog niet op toegerust zijn om het zout uit te delen,” aldus Cardon.

Uit de notulen van de laatstgehouden b&w vergadering blijkt dat er is voorgesteld om het verstrekken van de emmertjes helemaal af te schaffen. Het is nog niet bekend in welke raadsvergadering de voorstellen worden besproken.