ALBLASSERDAM – Het is vandaag, maandag 7 februari, precies zestig jaar geleden dat Ton Snel (84) en Nellie Blonk (81) uit Alblasserdam elkaar het jawoord gaven. In het bijzijn van hun zoon, schoondochter, kleindochter en achterkleinkind Stijn kwam burgemeester Bert Blase hen vanochtend persoonlijk feliciteren met hun diamanten huwelijk. Na de felicitaties en onder het genot van koffie en gebak kwamen de verhalen los.

Ton en Nellie hebben elkaar leren kennen door (ook toen al) voetbalplaatjes. Nellie had wat plaatjes gespaard die bij de waspoeder zaten en heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en is op Ton afgestapt en de voetbalplaatjes gegeven. Hier is uiteindelijk een heel mooie relatie uit voort gekomen.

Beiden zijn geboren Rotterdammers, maar door het werk van Ton is het echtpaar in 1957 in Alblasserdam terecht gekomen. Ton werkte jaren als onderhoudsmonteur op de scheepswerf bij L. Smit. Nellie heeft was 25 jaar werkzaam bij slagerij De Baat op de Dam.

Ton en Nellie zijn echte reizigers. Tot twee jaar geleden maakten ze vaak lange reizen naar onder meer Marokko, Turkije, Griekenland en Denemarken. Dit deden ze allemaal met hun camper. Inmiddels hebben zoon, schoondochter en kleinkinderen dezelfde hobby; veel, lange en mooie reizen maken. De zoon heeft er inmiddels zijn werk van weten te maken.

Ton en Nellie laten Burgemeester Blase het voetbalplaatjesboek zien waar het allemaal mee begonnen is.