NIEUW-LEKKERLAND – Een 22-jarige automobilist uit Papendrecht is donderochtend 3 februari gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met het voertuig van een 40-jarige man uit Langerak. Het ongeval gebeurde rond 5.50 uur op de Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland. Vermoedelijk is de Papendrechter de dupe geworden van slecht rijgedrag van een tegenligger.

De Langerakker, die zelf ongedeerd bleef, vertelt wat hij zag: “Ik kwam vanuit Nieuw-Lekkerland en reed op de Zijdebrug. Ik zag dat de auto vóór mij veel te ver naar links zat en dus op de andere baan reed. Hierdoor moest de man uit Papendrecht uitwijken. Het scheelde een haar of ze hadden elkaar geraakt. Door de uitwijkmanoeuvre kwam de man in de graskant. Toen hij terugstuurde, draaide zijn auto en opeens stond hij op mijn weghelft. Ik had geen tijd meer om te remmen en botste met tachtig kilometer per uur in de zijkant van zijn auto.”

De Papendrechter is door een ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Het is nog niet bekend wat voor verwondingen hij op heeft gelopen. De man uit Langerak en zijn bijrijder bleven ongedeerd. De voertuigen liepen forse schade op. Wanneer meer gegevens beschikbaar zijn wordt dit bericht bijgewerkt.