ALBLASSERDAM – De brandweer is maandagmiddag 31 januari ruim een uur bezig geweest met een brandonderzoek in een woning aan de Roemer Visscherstraat in Alblasserdam. Rond 16.40 uur alarmeerden de bewoners de hulpdienst, nadat zij een sterke brandlucht in een kast onder de trap roken. Na uitgebreid onderzoek ontstond het vermoeden dat de schoorsteen de veroorzaker van de rokerige lucht was. Hierop werd de hoogwerker van de Dordtse brandweer opgeroepen om van bovenaf controle uit te voeren en te ramoneuren.

Uiteindelijk bleek dat de schoorsteen niet vies was, maar waarschijnlijk wel lek. “Vermoedelijk zit er een gaatje in de schoorsteenpijp, waardoor de rook via het dak in de kasttrap terecht is gekomen. Ik rook gisteren ook al wat,” aldus de bewoner. De toegestroomde kinderschare werd door middel van lint op afstand gehouden.