ALBLASSERDAM – Het werd vooraf al beloofd dat het optreden van de Nederlandse U2-tribute bands ROOY2U “verrassend veelzijdig, overtuigend, opzwepend en meeslepend . . .maar vooral. . .U2” zou worden. Dat werd zaterdagavond 22 januari meer dan waargemaakt in een totaal uitverkochte zaal in Cultureel Centrum Landvast. Al direct na de start spatte het U2-gevoel van het podium. Niet alleen muzikaal maar ook in visueel opzicht. Want met de spetterende lichteffecten en visuals (video) van VJ Jean Rouge werd de show een ware U2-sensatie.

Tijdens de show werden enkele bijzondere gasten verwelkomd, waaronder Jack van Els die met zijn charisma, stem en gitaarspel op unieke wijze BB King vertolkte en Marlies Driessen die de vocalen van Mary J Blige voor haar rekening nam bij One.

Een aantal leden van ROOY2U was niet onbekend in Alblasserdam. Drummer Ruud Stevens, gitarist Edgar Janssen en toetsenist Frank Peters hebben met coverband BOB oftewel Band op Bezoek zeventien jaar op rij met Koninginnedag opgetreden in het oude culturele centrum De Wipmolen.