ALBLASSERDAM – Een 21-jarige man uit Alblasserdam is zondagavond 23 januari al tollend met de achterkant van zijn auto op de voorkant van een tegenligger geknald. Het ongeval gebeurde rond 19.00 uur op de Helling in Alblasserdam. Een politieagente vertelde na het ongeval dat het voertuig waarschijnlijk in de slip is geraakt door nat/glad wegdek. “De automobilist en zijn bijrijdster reden het dorp in. De auto is weggegleden en heeft met de achterkant een tegenligger geraakt die het dorp uit reed.” 

De twee die het dorp in reden en de drie inzittenden die het dorp uitreden bleven wonderlijk genoeg ongedeerd. De schade is fors. Beide auto’s zijn weggesleept.

Het is niet de eerste keer dat een voertuig op de Helling is weggegleden. 19 juni 2010 belandde op precies dezelfde plek ook al een auto in het struikgewas, nadat deze met de achterkant op een tegenligger was gebotst. 15 oktober gleed een ander voertuig ook het struikgewas in. Daar bleef de schade beperkt. Bij beide ongevallen vielen geen gewonden.  Foto’s: Jan Wijninga.