ALBLASSERDAM – Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft zaterdagochtend 22 januari officieel de deuren van multifunctioneel centrum Maasplein in Alblasserdam geopend. Van Bijsterveldt complimenteerde in haar toespraak alle partijen die hun steentje hebben bijgedragen aan het nu bruisende centrum in de wijk Kinderdijk. “Door iedereen die hier aan heeft meegewerkt is dit centrum goud waard.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Multifunctioneel
Het Multi Functioneel Centrum (MFC) is een nieuw gebouw van twee verdiepingen waar verschillende organisaties zijn gehuisvest. Zo is in het gebouw basisschool ’t Nokkenwiel te vinden. Verder is er kinderopvang Wasko en worden er ruimtes gehuurd door Syndion, Rivas enYulius (voor geestelijke gezondheidszorg). De medewerkers van Drechtwerk zorgen voor de exploitatie van het gebouw. Zij zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak, het beheren en exploiteren van het restaurant, het bemannen van de receptie en het verzorgen van conciërgewerkzaamheden.

“En  daardoor is dit waarschijnlijk het schoonste gebouw met de meeste conciërges van Nederland. Dat geeft een meerwaarde aan dit centrum, want op deze manier kan het onderwijzend personeel zich op hun kerntaak richten en leren kinderen omgaan met mensen met een beperking,” aldus Van Bijsterveldt.”

Trotse huisbaas
Bestuurder Jaap de Gruijter van Woonkracht10 vertelde een trotse huisbaas te zijn. “Je thuis voelen is meer dan alleen wonen. Er moeten ook goede voorzieningen zijn. En die voorzieningen zijn er. Niet alleen voor direct betrokkenen, maar voor heel de wijk zijn er betere voorzieningen dat ooit. Daarom ben ik trots om van dit gebouw de huisbaas te mogen zijn.”

Na de toespraken werd op het plein naast de school het kunstwerk ‘de kwast’ onthuld. Nadat alle aanwezigen uit volle borst het ‘Maaspleinlied’ hadden gezongen werden door de kinderen tientallen ballonnen opgelaten.

Tot slot werd het kunstwerk ‘de ordening met vier elementen’ van Marry Teeuwen –  De Jong ter hoogte van het Scheldeplein onthuld. Dit kunstwerk werd aangeboden door Vorm Bouw BV aan de gemeente Alblasserdam. Kunstenares Teeuwen vertelt over haar werk: “Van de vier elementen kun je enorm veel vormen maken en je kunt ze op heel veel manieren neerzetten. Vorm Bouw koos dit kunstwerk uit vanwege de overeenkomende architectuur. In het Maasplein zijn namelijk ook veel van deze vormen terug te vinden.”