ALBLASSERDAM – Bij een grote brand in een portiekwoning aan de Rijnstraat in Alblasserdam is minimaal één zwaargewonde gevallen. De vrouw is volgens de politie in zorgwekkende toestand naar Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De woning werd door de uitslaande vlammen voor een groot deel verwoest. De brand ontstond zaterdagmiddag 15 januari rond 12.30 op de vierde verdieping van de flat. In korte tijd stond de woning in lichterlaaie. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving werden gealarmeerd om de brand te bestrijden. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Door doortastend optreden van met name brandweer Alblasserdam, het korps dat als eerste ter plaatse was, kon uitbreiding naar de andere woningen worden voorkomen en was de brand snel onder controle. Brandweer Papendrecht verleende assistentie met een ladderauto.

Nadat de brand geblust was, de brandweer enkele metingen had gedaan en de panden geventileerd waren konden de bewoners terug naar hun woning. De brand is vermoedelijk ontstaan in de wasdroger.

 

 

De foto’s hieronder zijn ingestuurde foto’s van Koen Smit en Jolanda den Hartog.