ALBLASSERDAM – De jeugd heeft de toekomst. En dat was te merken afgelopen zaterdag 8 januari tijdens het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam. Niet alleen de fanfare, maar ook de in september begonnen blazers-/ en slagwerkklas trad deze middag in het voetlicht. Zowel de blazersklas (bestaande uit 12 jeugdige blazers), als de slagwerkklas (bestaande uit 8 jeugdige slagwerkers) hadden deze middag hun eerste echte optreden. Na slechts vier maanden les wisten de jeugdige muzikanten al enige nummers ten gehore te brengen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In haar openingswoord heette de voorzitter ze al welkom, de VIP’s. Op uitnodiging van de leerlingen van de klassen waren vele kinderen op de voorste rijen in de zaal aanwezig. Speciaal voor hen (o.a.) was er de vertolking van het stuk “Wieger wordt wakker”. In deze compositie maken kinderen, die in enkele delen meespelen en klappen, op een spannende en eigentijdse manier kennis met het blaasorkest. Wordt Wieger op tijd wakker om het instrument van zijn dromen te leren bespelen?

Gezamenlijk hielpen de fanfare, zangeres Jessica van Utrecht, verteller Nico Meijer en de blazers-/ en slagwerkklas Wieger met zijn zoektocht naar zijn droominstrument. Vele vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa’s en oma’s waren getuige van dit leuke gezamenlijke optreden.

25 jaar beschermheer

Een VIP die ook altijd aanwezig is bij de concerten van Soli is de heer De Haan. Ook hij werd door de voorzitter even in het zonnetje gezet. Dit jaar heeft hij een dubbel jubileum. Allereerst viert hij zijn 50-jarig ondernemerschap. Tevens viert de vereniging dat de heer De Haan dit jaar al 25 jaar beschermheer van de vereniging is. Als blijk van waardering kreeg echtpaar De Haan, namens de vereniging een mooie bos bloemen overhandigd.

Glühwijn
Verder kreeg het publiek een heerlijk glas Glühwijn en een gevarieerd muzikaal programma aangeboden, waarin de gebruikelijke walzen en uiteraard de Radetsky Mars niet ontbraken. In een overvolle zaal Royaal van Cultureel Centrum Landvast werd er door publiek en leden van de muziekvereniging geklonken op het nieuwe jaar en meegeklapt met de Radetsky Mars.