ALBLASSERDAM – De brand die donderdag op vrijdagnacht woedde in een woning aan de Frans Halslaan in Alblasserdam is waarschijnlijk ontstaan door een brandende kaars in de woonkamer. Dat meldt de politie. Terwijl het gezin boven lag te slapen, heeft iets rondom de brandende kaars vlamgevat, waarna het huis binnen enkele minuten in lichtelaaie stond. De moeder rook de brandlucht waarna zij haar man en kinderen wekte. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De vijf gezinsleden waren op tijd uit de woning. Vader, moeder en één zoon hadden rook ingeademd en werden voor controle in het ziekenhuis onderzocht. Later mochten zij weer weg en werden met het hele gezin herenigd dat in de buurt opgevangen was. Beide buren moesten tijdelijk hun woning verlaten totdat het vuur was geblust en de woning was geventileerd door de brandweer. Daarna konden zij weer terug. Voor het gedupeerde gezin wordt een vervangende woning geregeld door de woningbouw.