ALBLASSERDAM – De nieuwe woonwijk Mercon-Kloos in Alblasserdam gaat er voorlopig niet komen. De Raad van State besloot woensdag 29 december dat de bouw van zo’n driehonderd woningen niet mag doorgaan, omdat het plan in strijd is met de wet. De gemeente Alblasserdam heeft volgens de Raad geen rekening gehouden met de toenemende verkeersdrukte op de Kinderdijkroute. Bewoners aan de dijk waren bang voor meer verkeer en daardoor meer opstoppingen. Ook zou met calamiteiten een eventuele evacuatie ernstig worden vertraagd. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De gemeente Alblasserdam had alternatieve rijroutes voorgesteld, maar toch is de Raad van State van mening dat de gemeente met betere voorstellen moet komen. De gemeente Alblasserdam spreekt van een ’tegenslag’, maar verwacht dat het plan uiteindelijk doorgaat, zij het met een vertraging van een half jaar. De volledige uitspraak, inclusief de overwegingen zijn hier te vinden.