NIEUW-LEKKERLAND – De verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar diverse vernielingen, hebben bekend deze in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 december te hebben gepleegd. Het drietal is inmiddels weer op vrije voeten. Afgelopen maandag en gisteren hield de politie een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland en een 15-jarige jongen uit Streefkerk aan. Zij zullen niet worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het motief voor de vernielingen is onduidelijk. Wel is bekend dat de zaak niets te maken heeft met de vernielingen die in dezelfde periode in Zaltbommel werden gepleegd. Ook de suggestie dat de jongeren de film New Kids Turbo zouden hebben gezien en hierdoor zouden zijn aangespoord, is niet aan de orde. De drie jongeren zijn bij de politie niet bekend met betrekking tot eerder gepleegde misdrijven. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Naar aanleiding van de vernielingen hield de politie een grootschalig buurtonderzoek en met resultaat: op basis van diverse verklaringen van buurtbewoners zijn de drie verdachten aangehouden.  Inmiddels hebben 25 gedupeerden aangifte gedaan, de schade loopt in de duizenden euro’s. De grove vernielingen vonden plaats in de omgeving van de Venuslaan, Planetenlaan en de Uranusstraat tussen 01.30 uur en 04.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 december. Er werden ruiten van auto’s vernield met onder andere bloembakken en er werden spiegels gesloopt. Ook werden ruiten van twee bushokjes en van twee scholen vernield.