ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam heeft op de laatste repetitieavond van dit jaar twee leden in het zonnetje gezet. In het repetitielokaal van de Elthetokerk waren familie, vrienden en genodigden bijeen om de jubilarissen te huldigen. Namens de KNFM was Adrie Holleman aanwezig om na een korte speech persoonlijk de speldjes uit te reiken. Ook voorzitter Tejo Erkelens had lovende woorden over voor de jubilarissen. Allereerst werd Merel van Waardenberg gehuldigd vanwege het feit dat ze al 12,5 jaar lid is. Ze is een prima fluitiste (dwarsfluit) en een trouw lid. Ze kreeg de bronzen bondsspeld, een oorkonde, een presentje van de vereniging en bloemen voor de partner. Arie Ooms had een gedicht gemaakt wat door hem werd voorgelezen en overhandigd. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De tweede jubilaris was Dick Hesselink, de dirigent van de vereniging. Dick werkt nu tien jaar bij Muziekvereniging Excelsior en dirigeert behalve de Harmonie ook onze Beginnersband. Verder is hij actief in het lesgeven op diverse scholen en de zogenoemde blazersklas. Ook hij kreeg van de vereniging een presentje, een oorkonde en de bloemen voor zijn vrouw Heleen. Het gedicht was gemaakt en werd voorgedragen door Joop Erkelens. Voorzitter Tejo Erkelens heeft beide toegesproken en veel lof toegezwaaid. Foto’s: Peter Stam.

Klik hier om het gedicht voor Dick te lezen.
Klik hier om het gedicht voor Merel te lezen.