ALBLASSERDAM – Hoewel geen van de politieke partijen echt positief was over het voorstel om op dit moment 75.000 euro te steken in de buitenruimte van basisschool Het Palet, is de raad woensdagavond 8 december toch unaniem akkoord gegaan met het voorstel. Eric Boersma van de SGP lichtte de keuze toe met: “Het heeft ons verbaasd dat nu pas blijkt dat er te weinig ruimte op het dak van het nieuwe gebouw is. Dat had toch al veel eerder opgemerkt moeten worden? Maar goed, een school zonder plein is wat ons betreft een café zonder bier.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Zoals in het vorige artikel over de school te lezen was, is er nog voordat de school is geopend, al ruimtegebrek op het speelplein van Het Palet. Voor de kinderen uit groep 1 tot en met 3 is geen ruimte voor bijvoorbeeld een zandbak en is het te gevaarlijk om iedere dag de trappen in het gebouw te beklimmen. Overigens worden de kinderen van groep 4 tot en met 8 wel wat beperkt in hun speelactiviteiten. Zo mag er op het plein nooit met een bal gespeeld worden. “Het is hier een beetje Amerikaans. In Amerika kom je heel vaak tegen dat een schoolplein op het dak gevestigd is. Gevaarlijk is het niet, want kinderen kunnen niet over de hekken klimmen, maar spelen met de bal is bijvoorbeeld niet toegestaan. De kans is te groot dat de bal over de hekken vliegt,” aldus één van de werklieden op het schooldak.

Herman Verweij zei namens de VVD nog steeds niet enthousiast te zijn over het tijdstip van de aanvraag, maar wel blij te zijn met de rol van Westwaard Wonen bij de realisatie. “Zonder Westwaard Wonen was deze school er nooit gekomen, maar ik vind dat je wel meer van een partner mag verwachten dan een stuk grond krijgen, dat we dan ook nog eens duur mogen inrichten en bijhouden. Boersma vulde aan: “We kunnen geen verwijt maken aan WWW. Sterker, we mogen alleen maar hopen dat we met dit soort zakelijke partners op kunnen blijven trekken.”

Geen van de partijen stemde tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar tegen het voorstel. De school wordt waarschijnlijk in maart 2011 officieel geopend.