ALBLASSERDAM – Drie Wiekslagzwemmers trotseerden het barre winterweer en zwommen afgelopen weekend op het Nationaal Kampioenschap korte baan in het Sloterparkzwembad in Amsterdam. Nauwelijks bekomen van het EK korte baan in Eindhoven vorige week, mocht Robbert Donk op vrijdag de spits afbijten op de 50 m vrije slag. De zwemmer, afkomstig uit Hardinxveld-Giessendam, zwom een nieuw persoonlijk record in 22.54 en eindigde daarmee op een 6e plaats. Deze tijd was tevens goed voor een nieuw clubrecord. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Tekst: Tenny Kortleve.

Milou Julicher zwom zaterdag de 100 m vlinderslag in 1.06.72, goed voor een 23e plaats , Tanja van Essen zwom de 200m vrije slag in 2.09.60, een nieuw persoonlijk record, en werd daarmee 37e. Robbert zwom de 200 m vrij in 1.52.38, goed voor een plaats in de B finale. Zondag startte Milou op de 50m vlinderslag en tikte aan in 29.92.

Robbert zwom de 100 vrije slag in een tijd van 50.34 en kwalificeerde zich daarmee voor de B finale die later op die dag nog gezwommen moest worden. Koning winter verhinderde het zwemkampje in Oud-Beijerland voor de overige zwemmers.